Atunci când vă urcați în mașină, probabil că faceți un inventar rapid. Permisul de conducere? Îl am. Telefonul mobil? Verificat! Playlistul preferat? Da, totul e pregătit! Așteaptă, prietene! Când vremea este înzăpezită, înghețată și de-a dreptul imprevizibilă, este esențial să aveți în mașină câteva provizii de urgență esențiale. Dacă se întâmplă ceva neașteptat, vei fi recunoscător că ai planificat din timp. Aruncă aceste nouă articole în portbagaj la primul semn de frig sau zăpadă și vei fi mai bine pregătit pentru aproape orice îți trimite drumul de iarnă


Există măsuri pe care le puteți lua pentru a evita un accident de mașină în timpul iernii. Dar nu strică niciodată să vă pregătiți pentru situații de urgență în cazul în care aveți un accident. Pregătirea mașinii de iarnă este crucială pentru a rămâne în siguranță în caz de urgențe pe vreme rece pe șosea. Fiind pregătiți, lucrurile vor fi mai ușoare dacă veți avea un accident, o defecțiune sau veți rămâne blocați în zăpadă în această iarnă. Consultați lista de mai jos pentru 15 lucruri importante pe care trebuie să le păstrați în mașină în timpul iernii.


Lucruri esențiale pentru mașină pe timp de iarnă

1. Racletă de gheață cu perie de zăpadă. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în mașină în timpul iernii. Știi că meteorologul nu are întotdeauna dreptate, așa că o mică șansă de rafale de zăpadă ar putea sfârși prin a lăsa câțiva centimetri de zăpadă pe mașina ta. Puneți o racletă de gheață și o perie de zăpadă în mașină imediat ce apare vremea rece. Zăpada și gheața de pe mașini sunt periculoase, deoarece vă pot obtura vederea sau pot zbura și lovi o altă mașină. Întotdeauna curățați ÎNTREAGA mașină de zăpadă și gheață înainte de a conduce pentru a preveni un accident.


2. Lopată. Cumpărați o lopată mică sau pliabilă pe care să o păstrați în portbagaj. Aceasta va fi utilă dacă mașina dvs. este blocată în zăpadă sau dacă trebuie să eliberați o cale pentru a conduce.


3. Mănuși și alte haine de iarnă. Aveți peria de zăpadă și lopata, dar acum trebuie să le folosiți efectiv. Purtarea mănușilor și a altor haine călduroase va face mai ușoară sarcina de a vă curăța mașina. De asemenea, nu strică să păstrați câteva încălzitoare de mâini în mașină. Fiți întotdeauna gata să vă înveliți pentru a preveni degerăturile! Veți face o treabă mai bună la curățarea mașinii atunci când vă este cald.

4. Pătură termică. Dacă rămâi blocat sau ai un accident, se va răci repede, mai ales dacă mașina ta nu pornește. Nu te poți baza întotdeauna pe sistemul de încălzire al mașinii, așa că asigurăte ca ai o pătură termică5. Triunghiuri reflectorizante de urgență. Furtunile de zăpadă reduc vizibilitatea, indiferent dacă este zi sau noapte. Triunghiuri reflectorizante vor ajuta celelalte mașini și vehiculele de urgență să vă vadă dacă sunteți oprit pe marginea drumului.


6. Lanternă. Iarna se întunecă devreme. Dacă vă împotmoliți sau rămâneți blocat pe timp de noapte, folosiți lanterna pentru a afla ce s-a întâmplat. De asemenea, vă poate face mai vizibil pentru ceilalți pe drum.


7. Chingă remorcare. Un lanț, cablu de remorcare sau chingă remorcare este un instrument excelent pentru a vă scoate mașina din zăpadă, dacă rămâne-ți împotmolit.


8. Cabluri curent pentru pornire. Vremea rece poate afecta bateria unei mașini. Nu puteți porni mașina dacă bateria este descărcată, ceea ce înseamnă că nu veți putea folosi încălzirea mașinii pentru a vă încălzi. Așteptarea unei porniri în frig nu este amuzantă. Nu va trebui să așteptați atât de mult dacă aveți cabluri de pornire la dumneavoastră.

Cablu curent 600A 4.5M

9. Încărcător de telefon mobil. Încercați să vă încărcați telefonul înainte de a pleca la drum, dar păstrați întotdeauna și un încărcător de telefon mobil în mașină. Veți avea nevoie de telefon pentru a apela la asistență în cazul în care rămâneți blocat sau sunteți implicat într-un accident de mașină.

Incarcator auto 12-24V  2,1A Tip C

*Toate acestea sunt accesori auto esențiale pe care trebuie să le aveți în mașină pe timp de iarnă, dar înainte de a porni la drum, asigurați-vă că aveți benzină și lame de ștergătoare bune. Păstrați întotdeauna un rezervor pe jumătate plin de benzină în mașină în timpul lunilor de iarnă.